Domov > Revije > MIKaven Lajf številka 1

Revija za izboljšanje kakovosti življenja

MIKaven Lajf

Številka 1 | Pomlad 2019

Življenjski slog in bivanje
Dizajn in arhitektura
Zdravje in zračenje
Nasveti
Intervju
Dom

Uvodnik

Drage bralke in bralci,

za vaš navdih smo pripravili revijo MIKaven Lajf. Zgrabite ta izvod in si dajte duška! Življenje je čudovito doživetje, ki ga želimo popestriti. Popeljali vas bomo na pot novih idej in doživetij. S strokovnjaki za dom in bivanje smo klepetali in se posvetovali. Delimo nasvete, izkušnje in strokovna mnenja, da vzamete tisto, kar želite in potrebujete. Da si ustvarite nove cilje, morda povsem skromne, a mikavne. Skozi to in vse naslednje številke bomo iskali dušo doma, ki si ga želimo, in ga vsak zase ustvarjamo. Skušali bomo ostati kratki, jedrnati in navdihujoči.

Nina Ružič Koželj, urednica

NASVETI

Ustvarite si dom po vaši meri

Dom je lahko le tisti prostor, ki se ujema z vašim načinom življenja, je odraz vaših želja in potreb, v najslabšem primeru zgolj težnja po omenjenem. Zakaj?

Nadaljujte z branjem →

INTERVJU

Svež zrak zagotavlja dobro počutje in boljše zdravje

Zavedamo se, da je svež zrak v zaprtih prostorih nujno potreben za naše dobro počutje, tako pozimi kot tudi v toplejših mesecih.

Nadaljujte z branjem →
Miza s spomladanskim cvetjem

NASVETI

Spustite pomlad v svoj dom

Zima se počasi izteka in kratki sivi dnevi bodo kmalu za nami. Samo pomislite, kako bo zadišala pomlad in nas očarala s prebujanjem narave, z daljšimi dnevi in pomladnimi poganjki na prostem.

Nadaljujte z branjem →
Stara rustikalna vila ob jezeru

NASVETI

Obnova rustikalne hiše

Kako obnoviti hišo s posebnim šarmom? Šarmom tradicije, pokrajinskih in kulturnih značilnosti, s pridihom individualnega oblikovanja ali preprosto z zgodovinskimi značilnostmi? Ljubitelji takšnih hiš vedo, da so pomembne podrobnosti, usklajenost in rdeča nit obnavljanja.

Nadaljujte z branjem →
Izbiranje barv in materialov

NASVETI

Barve imajo svojo moč

Barve, ki nas obkrožajo, podzavestno vplivajo na naše počutje. Zlasti tiste barve, ki v prostoru prevladujejo in jih ne moremo prezreti.

Nadaljujte z branjem →
Modernizirana hiša

NASVETI

Investicija mladega para v sanjski dom

Po več letih življenja v najetem stanovanju sta se Tina in Miha odločila za investicijo v svoj lasten, sanjski dom. Po podpisu kupoprodajne pogodbe za njuno hišo, pa se je pred njima pojavil resnično velik izziv …

Nadaljujte z branjem →
Franci Pliberšek

INTERVJU

Premagovanje ovir je moj izziv

Podjetnik, vizionar, človek s posluhom za šibkejše, a hkrati trden v svojih prepričanjih in strategijah, ki kot neuničljiv motor vodi podjetje z dvesto zaposlenimi in ustvarja prihodke in dobičke za nadaljni razvoj – Franci Pliberšek.

Nadaljujte z branjem →
Svetla soba s kavčem in mizico ter svetili

NASVETI

Svetloba, vir energije in dobrega počutja

Še bolj kot vreme, vpliva na naše počutje svetloba. Znano je, da v deželah, kjer je svetlobe zaradi geografskega položaja manj, zasledimo več melanholije in pogostejšo uporabo antidepresivov. Tudi iz lastnih izkušenj vemo, da nas pomladno sonce vzpodbudi k boljšemu razpoloženju in nam daje svežo energijo. Svetlobo potrebujemo pri delu, ustvarjanju, branju, pisanju, tudi med klepetom s prijatelji in druženju ob hrani.

Nadaljujte z branjem →

NASVETI

Zakaj priporočamo senčila?

Čeprav se vam bo po bežnem razmisleku zazdelo, da senčila niso potrebna, se spomnite vročih poletnih dni, ko vam je sonce na južni strani pripekalo v notranje prostore, z močnimi žarki motilo vaš pogled in še dodatno segrevalo prostor. Ali pa trenutka, ko ste si zaželeli zasebnosti, pa okna niste imeli s čem zagrniti. Da ne omenjamo poskusa vloma, pri katerem so prav zunanje rolete vlomilcu prekrižale načrte.

Nadaljujte z branjem →
MIKova karavana otroškega smeha

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Podjetja, ki vračajo okolju, v katerem ustvarjajo

V Sloveniji smo koncept družbene odgovornosti podjetij v preteklosti poznali predvsem z vidika priložnostnih donacij in sponzorstev, danes pa vse bolj pridobiva na pomenu in postaja nepogrešljiv del vsakodnevnega poslovanja.

Nadaljujte z branjem →

POTOPIS

Vzponi nas povezujejo

Gora Kilimandžaro se nahaja v Tanzaniji in jo poznamo tudi pod vzdevkom “Streha Afrike”. Je speči vulkan, ki mika številne popotnike, alpiniste, ljudi z željo po novih doživetjih. Je tudi stalnica v ponudbah številnih turističnih agencij, cene odprav pa se gibljejo med 2500 in 3000 Euri.

Nadaljujte z branjem →
PVC okno MIK Celje

GOSPODINJSKI KOTIČEK

Pomladansko čiščenje oken

Police številnih trgovin se šibijo pod raznovrstnimi čistili za dom, ne smemo pa pozabiti, da z njimi vnašamo v svoj bivalni prostor tudi kemikalije, vonjave in sledi, ki morda niso najbolj zdrave za naš organizem. Police v trgovinah so zaradi osveščenega razmišljanja potrošnikov polne tudi eko čistil, ki so bolj sprejemljiva, vendar tudi veliko dražja.

Nadaljujte z branjem →

Domov > Revije > MIKaven Lajf številka 1

Naslednja številka: MIKaven Lajf številka 2