Spletne revije

MIKaven Lajf

MIKaven Lajf št. 1

Pomlad 2019

Osrednja tema

Ustvarite si dom po vaši meri

Dom je lahko le tisti prostor, ki se ujema z vašim načinom življenja, je odraz vaših želja in potreb, v najslabšem primeru zgolj težnja po omenjenem. Zakaj? Prostor, v katerem se počutimo dobro, je vselej povezan z našimi čustvi. Na to vplivajo razporeditev prostorov, barve, svetloba, način razvrščanja predmetov, oblikovalski stil in konec koncev tudi naš način življenja.

Beri naprej

MIKaven Lajf št. 2

Jesen 2019

Osrednja tema

Toplina in udobje doma

Dom je prostor, kjer se morate počutiti prijetno. Toplino, ki si jo zaželite jeseni, ko vročina poletja že ugaša, lahko pričarate sami. Če smo malce poetični, lahko rečemo, da se toplina doma pretaka od zunaj navznoter, pa tudi od znotraj navzven: induktivno/deduktivno. Tudi ljudje smo lahko topli: prijazni, razumevajoči, nasmejani, ali pa hladni: resni, ostri neempatični. Okoli sebe ustvarjamo okolje, ki ga zaznamujemo s svojim pogledom na svet. Zato opremljanje interierja izhaja tudi iz našega notranjega počutja in dojemanja okolice. Lahko pa nam dom opremi nekdo drug, na primer strokovnjak, in nam tako pričara počutje, ki smo ga prej pogrešali.

Beri naprej
Vesela mlada ženska na stolu pred posteljo

MIKaven Lajf št. 3

Pomlad 2020

Osrednja tema

V stiku z naravo v svojem domu

Ljudje smo že od nekdaj tesno povezani z naravo, ki na nas vpliva izjemno pozitivno in celo zdravilno. Sodoben tempo življenja nam narekuje, da večino časa preživimo v zaprtih prostorih, študije kažejo, da skoraj 90 odstotkov. Zato je stik z naravo vse bolj dragocen. Iščemo ga, ko se želimo sprostiti, naužiti svežega zraka ali zgolj zbistriti misli. V nas se slej ko prej prebudi želja, da bi delček narave spustili tudi v naš dom.

Beri naprej